Αποκαταστήσαμε τον ηλεκτροφωτισμό του λιμανιού της Ν. Μηχανιώνας


Ένα βασικό πρόβλημα ανεπάρκειας φωτισμού, που αντιμετώπιζε η Ν. Μηχανιώνα, επιλύσαμε με την ολοκλήρωση του έργου του ηλεκτροφωτισμού του λιμανιού της.

Η Ν. Μηχανιώνα, μια περιοχή που μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της ασχολείται και βιοπορίζεται μέσα από την αλιεία και που έχει γίνει πολύ γνωστή από την ιχθυόσκαλά της (µια από τις μεγαλύτερες στη Βόρεια Ελλάδα), τροφοδοτεί τα περισσότερα ψαράδικα της Θεσσαλονίκης. Το δε λιμάνι της, εξυπηρετεί έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους των Βαλκανίων, ενώ επιλέγεται από πολύ κόσμο για μία ευχάριστη βόλτα αναψυχής.

Για χρόνια, η επάρκεια φωτισμού σε ένα χώρο φιλοξενίας και ανεφοδιασμού εκατοντάδων επαγγελματικών σκαφών, αλλά και διέλευσης περιπατητών αποτελούσε επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, μετά από την ξύλωση και την κλοπή ηλεκτρολογικού υλικού το 2012, που είχε σαν συνέπεια την πλήρη φθορά του δικτύου ηλεκτροδότησης. Αποκαταστήσαμε, λοιπόν, το δημόσιο ηλεκτροφωτισμό στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, στηρίζοντας την εξάσκηση της αλιείας και μεριμνήσαμε τόσο για την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών, όσο και για την καλύτερη φύλαξη των λιμενικών εγκαταστάσεων.