Σταθερή μείωση των δημοτικών τελών από την αρχή της θητείας


Σημαντική ανάσα στους δημότες του Θερμαϊκού δίνεται με την μείωση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κατά 9% για τα νοικοκυριά, ενώ διατηρεί τη μείωση στο 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες, τους μακροχρόνια ανέργους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕα).

Η δημοτική αρχή πιστή στη δέσμευσή της να στηρίξει όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προχώρησε σε μειώσεις των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού και για το 2019, όπως έκανε από την αρχή της θητείας της το 2014.
Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2019, η μείωση 9% εφαρμόζεται στα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για όλα τα νοικοκυριά του Δήμου.
Ήδη όμως από το Δεκέμβρη του 2014 διατηρούνται μειωμένα τα δημοτικά τέλη κατά 50% σε πολύτεκνες οικογένειες, σε μακροχρόνια ανέργους (από τον πρώτο χρόνο ανεργίας), για ΑμΕΑ και τρίτεκνες οικογένειες. Επίσης παραμένει η μείωση στα άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% σε 67% , για τους κοινόχρηστους χώρους μέχρι και 46,5% και τα τέλη σε αιγιαλό και παραλία μέχρι και 12%. Μάλιστα με απόφαση της η δημοτική αρχή συνεχίζει την απαλλαγή τελών στους νέους επαγγελματίες, μέχρι 30 ετών, από τα τέλη κοινόχρηστου χώρου, για το έτος έναρξης της δραστηριότητάς τους. Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΘ μειώνει μεσοσταθμικά κατά 4% τις χρεώσεις νερού από τον Ιανουάριο του 2017

Αυτές οι ενέργειες είναι ενδεικτικό μιας συνεχούς και έμπρακτης προσπάθειας για στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Εξάλλου, ένας στόχος που τέθηκε, στην ομιλία του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Γιάννη Μαυρομάτη, για την επόμενη θητεία, είναι η περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών.