Όσα δεν είπε και δεν έκανε ο Δήμαρχος στην Επανομή


 

Επί τρεις ώρες προσπάθησε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού στη συνάντηση του με κατοίκους της Επανομής να πείσει ότι νοιάζεται για τον τόπο.

Αλλά το μόνο που έκανε ήταν να αραδιάζει «θα». Αδυνατεί να κατανοήσει ότι μόνο με αποδείξεις για έργα μπορεί να μιλάει στο τέλος της θητείας του,

Τι να πει όμως, όταν σημαντικά αναπτυξιακά έργα που θα αναβάθμιζαν την περιοχή και θα βελτίωναν την καθημερινότητα των κατοίκων, παρέμειναν υποσχέσεις;

Και το πιο τραγικό είναι ότι δεν υλοποιήθηκαν έργα που είχαν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και έτοιμες μελέτες ήδη από τη δική μας Διοίκηση.

Ας δούμε, τι δεν είπε ο κύριος Δήμαρχος:

• Δεν είπε ότι έχασε διασφαλισμένη χρηματοδότηση για την ανάπλαση της εισόδου της Επανομής. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 290.000 ευρώ, που αφορά σε ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμια, φωτισμό, εσοχές για πάρκινγκ, κλπ. Άφησε τον εργολάβο να διαλύσει τη σύμβαση, πριν από ένα χρόνο (19-10-21), χωρίς να πληρώσει καμιά ρήτρα. Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Επιτροπή Παραλαβής, επιβεβαίωσε πως …οι εκτελεσθείσες εργασίες, « είναι μηδενικές λόγω διάλυσης της σύμβασης». (απόσπασμα από το πρακτικό).

• Αν και αποτέλεσε δέσμευση του, δεν προχώρησε στη διάνοιξη του πεζόδρομου της Επανομής. Κι ας υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη γρήγορη προώθηση του έργου! Οι ελπίδες των κατοίκων εξανεμίστηκαν σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

• Δεν συντήρησε ούτε μέτρο από το δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, στον τόπο που είναι ο μεγαλύτερος τροφοδότης του νομού Θεσσαλονίκης σε φρέσκα κηπευτικά. Άφησε τον αγροτικό κόσμο στην τύχη του και στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Απόδειξη ότι μετά από δύο μέρες συνεχούς βροχής, κανένας αγρότης δεν μπορεί και δεν θα μπορεί για αρκετές μέρες ακόμη, να πάει στα χωράφια και τις καλλιέργειες του.

• Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Πάλιουρας, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός. Παραδώσαμε στη σημερινή Διοίκηση έτοιμες και ώριμες μελέτες για το έργο, στο οποίο είχαμε εξασφαλίσει και τη χρηματοδότηση. Κατάφερε παρόλα αυτά να χάσει τους πόρους.

• Δεν προχώρησε σε καμιά ενέργεια για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης , παρά τα επίμονα αιτήματα των κατοίκων της Επανομής

• Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έκλεισε τα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας στην Επανομή, προκαλώντας κι άλλους λόγους ταλαιπωρίας των κατοίκων.

Γιατί κύριε Δήμαρχε;