Φιάσκο η συνάντηση με κατοίκους στην Επανομή


Σε απόλυτο φιάσκο της Δημοτικής Διοίκησης, εξελίχθηκε η συνάντηση που είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού με κατοίκους της Επανομής.

Ελάτε να σας ακούσω…”, είχε διαμηνύσει, αλλά οι παρευρισκόμενοι διαπίστωσαν ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να τους ακούσει. 

Η αλαζονική του συμπεριφορά, ο αυταρχισμός και το ειρωνικό ύφος με το οποίο αντέδρασε στην πλειοψηφία των θεμάτων που του ετέθησαν από το ακροατήριο, οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις του με όσους δεν του «χάϊδεψαν» τα αυτιά, προκάλεσαν πολύ κακές εντυπώσεις στο σύνολο των συμμετεχόντων.

Στην πρώτη του ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες, μετά από 3,5 χρόνια, απέδειξε ότι δεν σκύβει με ειλικρινές ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα του τόπου και τις ανάγκες των ανθρώπων του. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποχωρώντας στο τέλος της εκδήλωσης – παρωδίας, σχολίαζαν πως είναι σφιχτά γαντζωμένος στην εξουσία και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να «κρατηθεί» εκεί.

Άλλωστε οι κάτοικοι της Επανομής, του γύρισαν… πολύ νωρίτερα την πλάτη.

Δεν «τσίμπησαν» στο κάλεσμα του «ο Δήμος μας χρειάζεται ενδιαφέρον και ειλικρινή διάθεση από όλους μας». Ελάχιστοι ήταν οι Επανομίτες στο χώρο της προγραμματισμένης συνάντησης.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είχε το θράσος να κατηγορήσει τον αξιοσέβαστο πρώην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Επανομής, Αντώνη Καζάκη, ότι ψεύδεται , επειδή απλώς δεν του άρεσε η τοποθέτησή του, όταν του δόθηκε ο λόγος. Προσέβαλε χωρίς ντροπή, τον άνθρωπο για τον οποίο λίγα λεπτά νωρίτερα έλεγε ότι τον εκτιμά και τον σέβεται… 

Αυτή η…διαβούλευση είχε όμως και άλλα κωμικοτραγικά. 

Θερμοκέφαλοι υποστηρικτές του Δημάρχου αντέδρασαν με λεκτική βία σε βάρος τοπικού συμβούλου που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξή του. Προσπάθησαν να «φιμώσουν» τη φωνή του. 

Όσο για τον κύριο Δήμαρχο, ήταν τέτοια η αγωνία του να πείσει ότι για «όλα φταίνε οι άλλοι», που έφτασε στο σημείο να επιρρίψει ευθύνες στον ιστορικό αθλητικό σύλλογο της «Αναγέννησης» για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου της Επανομής. 

Και φυσικά δεν μπόρεσε να δώσει καμιά πειστική απάντηση, όταν η δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων επί των ημερών μας, Πάττυ Πασχαλίδου, τον «βομβάρδισε» με κατάλογο έργων που έχουν πάει στα ..αζήτητα, με ώριμες μελέτες και χρηματοδοτήσεις που εμείς διασφαλίσαμε.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες και η διαλογική συζήτηση ήταν απούσες από αυτή την εκδήλωση.

 Ουσιαστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν, τα λάθη δεν αναγνωρίστηκαν, και η αδιαφορία ήταν η αντίδραση στις προτάσεις που κατατέθηκαν. Φάνηκε περίτρανα ότι η θητεία του σημερινού Δημάρχου, ήταν μια χαμένη τετραετία για το Δήμο Θερμαϊκού.